Goochelaar
Goochelaar Maarten Bruins

Leren goochelen, word een goochelaar...

Wilt u niet leren goochelen, maar bent u op zoek naar een kindergoochelaar / goochelaar voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, bedrijfsfeest etc.? Ga dan naar: goochelaar voor kinderen.

Goochelen leren Zo niet, dan ben je blijkbaar op deze pagina beland, omdat je ook weleens wilt weten hoe je kunt beginnen met het leren goochelen.

De eerste stap is vaak een goocheldoos uit de speelgoedwinkel. Indien het goochelen je interesse heeft gewekt en je wilt meer weten, dan is het aan te raden om goochelboeken uit de bibliotheek te halen, die met goochelen te maken hebben en deze goed te bestuderen.

Deze zijn vaak te vinden in de categorie "hobby" en dan onder "goochelen". Aanraders zijn "Spectaculaire goocheltrucs" en "Spectaculaire kaarttrucs" van Jon Tremaine of het "Groot spectrum goochelboek" van Werner Waldmann. In sommige bibliotheken is er ook een DVD van Hans Kazan te leen, waar hij je stapje voor stapje verschillende leuke beginnende trucs leert.

Een eventuele volgende stap kan zijn om eens een kijkje te nemen in een echte goochelwinkel. In Nederland zijn er twee goede goochelwinkels: Dynamite Magic (Velden) en Magic Shop (Heemskerk). Deze bestaan namelijk ook en daar kun je gewoon eens een kijkje nemen. Er worden dan goocheltrucs aan je getoond, die je vervolgens kunt kopen als ze je bevallen. Het is vergelijkbaar met het kopen van een videorecorder. Je krijgt een gebruiksaanwijzing en de spullen die je erbij nodig hebt. Zo werkt het dus ook bij het kopen van goocheltrucs.

Leren goochelen op het internet

Op het internet is ook veel over goochelen te vinden. Hieronder zullen een aantal links besproken worden, die je verder op weg kunnen helpen.

Ten eerste een link naar de startpagina over goochelen. Hier is alles te vinden over goochelen en alles wat ermee te maken heeft.

Verder zijn er verschillende websites, waar je trucs kunt leren. Een aantal hiervan zijn:

Ook zijn er websites, waar je online trucs kunt doen:

Ben je van plan om ooit een spreekbeurt over goochelen te houden? De volgende links kunnen bruikbaar zijn:

Voor een spreekbeurt kun je ook optische illusies gebruiken. Enkele links:

Tot slot nog een laatste link en dat is die van de NMU (Nederlandse Magische Unie). Dit is de organisatie die zich bezighoudt met alles rond het goochelen in Nederland. Zo is het onder andere mogelijk om lid te worden van een goochelclub. Informatie hierover is te vinden op de website van de NMU. Wilt u een overzicht van Nederlandse goochelaars voor als u bijvoorbeeld een goochelaar wilt inhuren, klik dan hier.

Hopelijk helpt bovenstaande informatie je verder in de wereld van het goochelen. Veel plezier ermee en wie weet word jij wel de nieuwe Hans Klok of Hans Kazan.

Bezoek ook eens de linkpartners.