Goochelaar
Goochelaar Maarten Bruins

Toelichting vermelding overzicht van goochelaars

Bent u een goochelaar uit Nederland en bent u in te huren? Dan staat u waarschijnlijk vermeld in dit overzicht van goochelaars uit Nederland.

Veel goochelaars zijn blij dat ze in dit overzicht vermeld worden. Echter kan het voorkomen dat u daar op het eerste gezicht niet blij mee bent. Mocht dat het geval zijn dan is het aan te raden om onderstaande toelichting door te lezen. Om het overzicht zo volledig mogelijk te houden, worden vermeldingen namelijk niet zomaar verwijderd als daar om gevraagd wordt.

Het is niet de bedoeling om met dit overzicht uw naam te misbruiken of te gebruiken voor eigen gewin. Mocht u van mening zijn dat u nadeel ondervindt van de vermelding, neem dan contact op. Als er goochelaars benadeeld zouden worden met dit overzicht dan was dit overzicht er nooit gekomen.

Om de volgende redenen hoeft u zich geen zorgen te maken dat u nadeel ondervindt van de vermelding:
 

 • Maarten Bruins gebruikt uw vermelding niet om zichzelf te promoten. De focus bij uw vermelding wordt puur op u gericht. Alles is erop gericht dat er contact met u wordt opgenomen en niet met Maarten Bruins.

  Hier heeft Maarten bewust voor gekozen om alle schijn van "eigen gewin" tegen te gaan. Dit is namelijk niet het idee achter het overzicht. Uw vermelding zal dus nooit gebruikt worden om tussen de vermelding door Maarten Bruins zelf te promoten. Dat zou niet netjes zijn en dat is nog zacht uitgedrukt.
   
 • Stel mensen zoeken in Google op uw naam dan kan het zijn dat in Google een link naar uw vermelding op deze website vermeld staat. Is dit schadelijk?

  Nee, u hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Sowieso zoeken mensen waarschijnlijk op uw naam, omdat ze u willen inhuren. Daarnaast kijkt het merendeel van de mensen alleen naar de bovenste zoekresultaten. Het bovenste zoekresultaat is waarschijnlijk uw eigen website. Dat is waar ze naar op zoek waren, dus daar wordt dan op geklikt.

  Mocht uw eigen website in zo'n geval niet bovenaan staan in Google dan is dat vrij uitzonderlijk. In dat geval is het ten zeerste aan te raden om iets te doen aan uw internet marketing.

  Mocht iemand via een zoekmachine toch op de een of andere manier op deze website terecht komen dan ligt alle focus op het contact opnemen met u en niet met Maarten Bruins. Ook in dat geval hoeft u zich dus geen zorgen te maken.
   
 • Op de homepage van deze website wordt gelinkt naar het overzicht van goochelaars. Als je het op die manier bekijkt, zou Maarten zich eerder zelf benadelen. Waarom zou hij zijn bezoekers naar andere goochelaars leiden? Potentiële klanten vergelijken doorgaans toch wel verschillende goochelaars voordat ze overgaan tot een boeking. Maarten wordt graag geboekt omdat ze hem een geschikte goochelaar vinden, niet vanwege een eventueel gebrek aan keus.

Voor niets gaat de zon op, dus waarom is er tijd en moeite gestoken in dit overzicht?

In veel andere branches heb je een transparante lijst met aanbieders in de betreffende markt. Voor optredende goochelaars in Nederland was zo'n overzicht er nog niet. Best gek als je het Maarten vraagt. Hij houdt van transparant zakendoen en dat is onder andere de reden dat hij zo'n overzicht in het leven heeft geroepen. Uiteraard zonder zichzelf extra te promoten tussen de vermeldingen door.

Soms komt het voor dat Maarten zelf niet beschikbaar is voor een optreden. Er wordt dan weleens gevraagd of hij een andere goochelaar weet. In sommige gevallen wil je iemand objectief doorverwijzen. Wat is er dan handiger om een overzicht te hebben van zo goed als alle optredende goochelaars in Nederland. Dit is de voornaamste reden waarom dit overzicht van goochelaars in het leven is geroepen.

Uiteraard levert het ook extra content op voor deze website, wat weer goed is voor Google. Andere goochelaars schrijven bijvoorbeeld een stukje op hun website over Hans Klok of Victor Mids. Dit wordt ook niet gedaan om de betreffende goochelaars te benadelen. Hier zullen ze dan ook zeker geen hinder van ondervinden.

Mogen mijn gegevens zomaar gebruikt worden?

Indien u diensten (via het internet) aanbiedt, zijn uw gegevens (zoals bijvoorbeeld uw adres) openbaar goed. Bij wet mag goochelaar Maarten Bruins uw gegevens dus gewoon opnemen op zijn website. Ook al is het bij wet toegestaan dan zou Maarten uw gegevens nooit vermelden als hij van mening is dat hij u zou benadelen. Met dat in het achterhoofd is het overzicht gemaakt.

Persoonsgegeven worden beschermd met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), maar bedrijfsgegevens zijn volgens diezelfde AVG openbaar goed. Zie bijvoorbeeld:

https://www.ictrecht.nl/juridisch-advies/privacy/privacyverklaring:

"U moet uw bedrijfsnaam vermelden, uw KvK-nummer, en de adresgegevens van uw bedrijf en een contactadres voor privacygerelateerde vragen."

Als deze gegevens geen openbaar goed zouden zijn dan zouden partijen als Google en de KvK deze gegevens ook niet mogen tonen. Goochelaars die geen adres op hun wesite hebben staan, overtreden de wet!

Bij veel goochelaars is het bedrijfsadres gelijk aan het privéadres. Het is te begrijpen dat u uw privéadres graag privé houdt. Echter, als uw privéadres uw bedrijfsadres is dan is dat bij wet niet mogelijk om uw privéadres privé te houden. Goochelaars staan niet boven de wet, dus Maarten zal niet meewerken aan verzoeken van goochelaars hierover. Mocht u uw privéadres echt graag privé willen houden dan kunt u eventueel een virtueel kantooradres / postbus huren.

Mochten uw gegevens op deze website verkeerd of verouderd zijn dan passen we dit graag aan. Neem dan contact op.