Goochelaar
Goochelaar Maarten Bruins

Biografie

Biografie van goochelaar Maarten Bruins Maarten is geboren in 1979 te Amsterdam. Hij is echter opgegroeid in Utrecht. Sinds kort is hij weer in Amsterdam gaan wonen. Hij treedt al op sinds zijn veertiende. Naast het goochelen, heeft hij het VWO afgerond. Daaropvolgend heeft hij natuurkunde en sterrenkunde gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Eenmaal in het bezit zijnde van een papiertje is hij gaan ondernemen. Vanaf dat moment combineert hij zijn werkzaamheden als goochelaar met een onderneming in de IT.

Maarten is in zijn jonge jaren lid geweest van de MKAJ (Magische Kring Amsterdam Junioren). Daarnaast is hij jarenlang lid geweest van de MKCN (Magische Kring Centraal Nederland) en de NMU (Nederlandse Magische Unie). Verder is Maarten een prijswinnend goochelaar die in de loop der jaren:
 

  • in verschillende kranten heeft gestaan,
  • verschillende tv optredens heeft vezorgd,
  • in verschillende vakbladen heeft gepubliceerd.

 
De beker die Maarten vasthoudt op de foto bovenaan deze website, is gewonnen in 2010 bij de Meerpaaldagen in Dronten. Dit was een competitie tussen een groot aantal verschillende artiesten.

In het verleden heeft Maarten ook veel optredens verzorgd als "illusionist". De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk gericht op het goochelen voor kinderen en het goochelen voor volwassenen als tafelgoochelaar. Door zijn brede ervaring zijn zijn kindershows tevens leuk voor meekijkende volwassenen. Tot slot nog wat hele oude foto's van Maarten in actie:

Zigzag illusie
Dolkenkist