Goochelaar
Goochelaar Maarten Bruins

Leren goochelen, word een goochelaar ...

Wilt u niet leren goochelen, maar bent u op zoek naar een kindergoochelaar / goochelaar voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, bedrijfsfeest of iets dergelijks? Ga dan naar de homepagina: goochelaar voor kinderen.

Leren goochelen Zo niet, dan ben je blijkbaar op deze pagina beland, omdat je wilt leren goochelen. De eerste stap is vaak een goocheldoos uit de speelgoedwinkel. Maar wat als het goochelen je interesse heeft gewekt en je wilt meer weten?

Uiteraard is er op het internet en YouTube het nodige te vinden. Toch kan een ouderwetse bibliotheek ook nog steeds uitkomst bieden. Je zou kunnen beginnen met het lenen van boeken die met goochelen te maken hebben.

Deze boeken zijn vaak te vinden onder de categorie "hobby" en dan onder de subcategorie "goochelen". Aanraders zijn "Spectaculaire goocheltrucs" en "Spectaculaire kaarttrucs" van Jon Tremaine. Een andere aanrader is het "Groot spectrum goochelboek" van Werner Waldmann. In sommige bibliotheken is er ook een videomateriaal van "Hans Kazan" te leen, waar hij je stapje voor stapje verschillende leuke beginnende trucs leert. Onder de jeugd is Hans Kazan waarschijnlijk niet zo bekend meer, maar vroeger was hij een van de bekendste goochelaars van Nederland.

Een eventuele volgende stap kan zijn om eens een kijkje te nemen in een echte goochelwinkel. In Nederland zijn er twee goede goochelwinkels: Dynamite Magic (Velden) en Magic Shop (Heemskerk). Iedereen kan in principe een bezoekje brengen aan zo'n goochelwinkel. Doorgaans worden er goocheltrucs getoond, die je vervolgens kunt kopen als ze je bevallen. Het is vergelijkbaar met het kopen van een TV. Je krijgt de spullen die je ervoor nodig hebt plus de bijbehorende gebruiksaanwijzing. Met het kopen van goocheltrucs werkt het eigenlijk precies hetzelfde.

Leren goochelen op het internet

Op het internet is ook veel over goochelen te vinden. Hieronder zullen een aantal links worden besproken, die je verder op weg kunnen helpen.

Ten eerste een link naar de startpagina over goochelen. Hier is alles te vinden over goochelen en alles wat ermee te maken heeft.

Verder zijn er verschillende websites, waar je trucs kunt leren. Een aantal hiervan zijn:
 

 
Ook zijn er websites waar je online trucs kunt doen:
 

 
Ben je van plan om ooit een spreekbeurt over goochelen te houden? De volgende links kunnen bruikbaar zijn:
 

 
Voor een spreekbeurt kun je ook optische illusies gebruiken. Enkele links:
 

 
Tot slot nog een laatste link en dat is die van de NMU (Nederlandse Magische Unie). Dit is de organisatie die zich bezighoudt met alles rondom het goochelen in Nederland. Zo is het onder andere mogelijk om lid te worden van een goochelclub. Informatie hierover is te vinden op de website van de NMU. Wilt u een overzicht van Nederlandse goochelaars voor als u bijvoorbeeld een goochelaar wilt inhuren, kijk dan op goochelaar-vinden.nl.

Hopelijk helpt bovenstaande informatie je verder in de wereld van het goochelen. Veel plezier ermee en wie weet word jij wel de nieuwe Hans Klok of Victor Mids.

Bezoek ook eens de volgende pagins's: linkpartners en trefwoordenregister.